DomůRady a NávodyZaválejte s pizzou jako od Itala. S profi pecí na pizzu a dalším vybavením...

Zaválejte s pizzou jako od Itala. S profi pecí na pizzu a dalším vybavením to zvládnete!

-

Letní dovolená u moře je pryč, ale vzpomínky na dobrou pizzu přetrvávají. Pizza se stala oblíbeným jídlem po celém světě a výjimkou není ani Česko. Pizzerií v našich končinách vyrostlo jako hub po dešti, těch kvalitních je ovšem podstatně méně. Díky profesionálnímu vybavení pro přípravu pizzy k nim ale rozhodně můžete patřit.

Kvalitní trouba jako základ

Připravit pravou neapolskou pizzu, která se peče v peci opravdu jen 1 minutu při teplotě 510 °C můžete s modely Moretti Forni Neapolis. V nabídce najdete jednokomorové či dvoukomorové elektrické pece na pizzu. Zvolit můžete mezi variantou vybavenou žáruvzdornými cihlami nebo pecí se šamotovými deskami, kde je možné regulovat teplotu od 350 do 400 °C. Některé modely pecí lze stavět i na sebe. Bez kvalitního příslušenství, ke kterým patří i lopaty na pizzu, se profesionální kuchař neobejde. Vybrat si můžete z různých velikostí, délka lopaty je standardně 170 centimetrů a zajistí tak maximální bezpečí při přípravě voňavé italské pochoutky.

Jak na správné těsto?

Věřte nebo ne, ale bez dobrého hnětače těsta to nepůjde. Hnětače mohou být planetární, spirálové nebo universální. Některé jsou vybaveny také příslušenstvím, jako je například krouhač zeleniny, které můžete využít při přípravě surovin pro jednotlivé typy pizz. Profesionální kuchyňský robot vám pomůže s přípravou chutného těsta a ušetří váš čas i energii.

Vyrábíte hodně pizzy či pečiva najednou?

Každý správný pekař ví, že důležitou roli při přípravě těst hraje také kynutí. Vhodným pomocníkem ve vaší pizzerii se proto může stát kynárna. Různá těsta kynou při různé teplotě – kynárna zvládne teplotu kynutí udržovat a regulovat a proces kynutí tak urychlit. 

Mohlo by Vás zajímat

PR článek